Voordelen van reizen met een camper

Een 4WD camper Australia biedt je grote voordelen als je op rondreis gaat. Je hebt altijd je eigen slaapplaats bij je zodat je na een lange dag niet meer op zoek hoeft te gaan naar een hotel of pension. Daarnaast mag je in Australië met een 4WD op veel meer plekken komen dan met een 2WD. 

4WD biedt meer mogelijkheden

Het huren van een 4WD kost meer dan een 2WD maar dan heb je de beschikking over een degelijke wagen waarmee je ook op onverhard terrein kunt en mag rijden. Zo kom je op plekken die wat moeilijker toegankelijk zijn en waar de meeste toeristen niet eens komen. 

Altijd vrij om te gaan waar je wilt

Een camper heeft als groot voordeel dat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt en nooit ergens persé op een bepaalde tijd hoeft te zijn. Ben je ergens aangekomen of wat langer gebleven dan gepland? Geen nood want je zoekt gewoon een plek om te kamperen en bent meteen voorzien van een slaapplek voor de nacht. 

Kamperen op veel plekken toegestaan

Kamperen kan op veel plaatsen in Australië en is niet zo kostbaar. Op sommige plekken is het zelfs gratis maar het wordt wel aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van echte kampeerplaatsen. Deze kosten wel wat maar zijn lang niet zo duur als een overnachting in een hotel. Parkeren mag soms ook langs de weg maar dat is wel minder veilig en eenzamer. Daarnaast heb je dan geen extra voorzieningen waar je bij een camping wel op kunt rekenen. 

Bekijk wat je echt nodig hebt

Bekijk van tevoren altijd goed of je echt een 4WD nodig hebt voor je rondreis. Ben je niet zo avontuurlijk aangelegd en wil je de verharde paden niet verlaten dan kun je ook goed uit de voeten met een voordeligere 2WD.