Een mooie website hoeft niet duur te zijn

Een nieuw bedrijf kan niet zonder website. Vandaag de dag zoeken mensen direct online naar diensten en het is de bedoeling dat jij je onderscheidt van de rest. Dit kun je alleen doen door een website te hebben die in het oog springt. Als de eerste indruk goed is blijven mensen veel sneller hangen en heb je een potentiele klant te pakken. Een goede website maak je niet zomaar en dit kun je meestal beter uitbesteden, vooral als je je bedrijf een snelle start wilt geven. Deze service is tegenwoordig al lang niet duur meer, maar hoeveel kost een website laten maken?

De kosten en de diensten

Voor een nieuwe website betaal je gemiddeld zo’n 800 euro inclusief btw. Je krijgt hier een website voor terug met de teksten en de indeling die je zelf hebt aangeleverd. Wil je dit laten doen, dan betaal je meer. De website is mooi vormgegeven, hij is responsive, dus te gebruiken op alle apparaten en hij is vindbaar. Ook kun je gebruik maken van een aantal extra gratis diensten. Zo wordt je hosting voor je geregeld, zijn er extra modules waarmee je je website kunt uitbreiden en is er een gebruikersvriendelijk Content Management Systeem waarmee jij de invulling van je website beheert.

Zelf een website maken of uitbesteden?

Natuurlijk kun je ook zelf een website proberen te maken. Dit kan al voor heel weinig geld via programma’s zoals WordPress. Of je dit ook wilt is een tweede. Het zal je aardig wat tijd kosten en het resultaat is vaak toch niet zo mooi als wanneer een professional het doet. Daarnaast moet je dan zelf alles uitvinden en dit leidt vaak tot frustraties. Als jij handig genoeg bent, dan kun je dit uiteraard prima doen. Heb je hier echter geen ervaring mee en is dit niet jouw vakgebied, dan kun je voor minder dan duizend euro snel een schitterende website bezitten.